Fiul ministrului Muncii, trimis în judecată pentru un prejudiciu de un milion de euro

| 28 mai, 2013

Fiul ministrului Muncii Mariana Câmpeanu, director în cadrul Registrului Auto Român, a fost trimis în judecată, alături de un coleg, pentru abuz în serviciu și prejucierea instituției cu un milion de euro în urma tranzacției cu un teren.

Flavius Câmpeanu, director tehnic RAR, și Ovidiu Crăpătureanu, fost director General RAR, sunt acuzați că în 2008 au cumpărat un teren pentru poligon auto la un preț cu mult peste cel al pieței, informează DNA într-un comunicat de presă. Terenul de 536.140 mp este situat în extravilanul comunei Roata de Jos (jud. Giurgiu). Cei doi inculpați au întocmit documentația și l-au cumpărat cu 1.179.508 euro, față de 102.999 euro (valoarea de piață). Diferența de 1.076.509 euro constituie prejudiciu care trebuie recuperat, susțin procurorii DNA.

De asemenea, memoriul tehnic de realizare a poligonului, semnat de Flavius Câmpeanu, în calitate de director tehnic, a fost întocmit nedocumentat şi nerealist, atât din punct de vedere al costurilor de amenajare cât şi al dimensiunilor. Astfel, configuraţia terenului pentru construirea poligonului a fost modificată de mai multe ori pentru ca, în final, să corespundă cu suprafaţa de teren oferită spre vânzare, mai acuză DNA.

RAR s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 1.076.509 euro, iar DNA a instituit sechestru asigurător asupra bunurilor celor doi inculpați. Dosarul se va judeca la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti.

Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, a dat un comunicat de presă în care a precizat: „ Sunt întru totul convinsă de nevinovăţia fiului meu, Flavius Câmpeanu, nevinovăţie ce va fi dovedită în instanţă. Am încredere în actul de justiţie şi cred cu convingere că hotărârile instanţei vor fi în spiritul şi litera legii”. Mariana Câmpeanu dorește separarea netă a acestui caz de activitatea şi mandatul ei de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, a mai precizat ea în comunicatul citat de gandul.info.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ