Florian Walter, adus la DNA pentru audieri

| 07 mar, 15:07

Omul de afaceri Florian Walter a fost adus la audieri la Direcția Națională Anticorupție (DNA) în urmă cu puțin timp. În cele zece luni în care a fost plecat din România în Emiratele Arabe Unite cauza a fost preluată de procurorii anticorupție.

Se fac cercetări pentru a afla cum a știut Florian Walter că firma lui este vizată într-un dosar, și astfel a plecat din țară înainte să fie audiat.

Patronul Romprest, prins în Emiratele Arabe, este acuzat într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu uriaş: 20 de milioane de euro.

Foarte multă vreme nu s-a știu unde se afla omul de afaceri, unele informații spuneau că acesta era în Emiratele Arabe Unite și în urma demersurilor făcute de autoritățile române s-a reușit ca el să intre în custodia Poliției României.

Compania Romprest, potrivit procurorilor DIICOT, a fost acuzată că a derulat tranzacții comerciale fictive cu mai multe societăți comerciale pentru a ascunde mai multe sume de bani. Au fost numiți anumiți reprezentanți legali ai acestei societăți comerciale care nu au putut fi identificați pentru că și-au declarat domiciliile în Republica Moldova sau Ungaria.

Omul de afaceri Florian Walter a dispărut la începutul lunii mai a anului trecut, cu puţin timp înainte ca ofiţerii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT să-i percheziţioneze casa şi firmele. Din vara lui 2015 s-a aflat închis într-un penitenciar din Dubai, iar autorităţile din România au cerut extrădarea. Regele Gunoaielor, aşa cum este poreclit milionarul, este considerat de procurori liderul unei grupării acuzate de evaziune fiscală prin folosirea a 30 de firme fantomă. Anchetatorii susţin că cel mai important rol în acest mecanism l-ar fi jucat Romprest, firma de salubrizare patronată de Florian Walter. 300 de muncitorii aveau contracte încheiate cu firme de apartament şi erau doar detaşaţi la Romprest, spun anchetatorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ