Florin Cîţu: ”Acest Guvern va trece. Strategia e să discutăm cu fiecare parlamentar în parte!”

| 29 oct, 19:05

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, vineri, după şedinţa BEX în care s-a aprobat ca partidul să meargă cu un guvern minoritar Ciucă în Parlament, că acest Guvern va trece, strategia fiind să negocieze, până miercuri, cu fiecare parlamentar în parte, şi a menţionat că aceeaşi strategie a fost folosită când a fost dat jos Guvernul Dăncilă.

 

”Aşa cum am vorbit cu domnul Hunor de mai multe ori, acest guvern va trece, va avea susţinere pentru că avem un program de guvernare cu soluţii pentru această perioadă prin care trece România, vine cu soluţii”, a spus Florin Cîţu, precizând că, astăzi, când ne uităm, într-adevăr nu există numărul necesar de voturi.
Preşedintele PNL a fost întrebat cum vor reuşi să strângă voturile necesare pentru învestirea Guvernului.
”Strategia este să discutăm cu fiecare parlamentar în parte pentru a obţine voturile necesare. Ştiţi bine că pentru a da jos Guvernul Dăncilă aceasta a fost strategia. Aşadar vom discuta cu fiecare parlamentar în parte. Mesajul meu pentru ei este că trebuie să discutăm cu fiecare parlamentar, în parte, pentru a avea susţinere pentru acest Guvern. Vă aduc aminte momentul în care a picat Guvernul Dăncilă şi nimeni nu spunea că se poate şi s-a întâmplat”, a spus Cîţu, potrivit News.ro.
Preşedintele PNL a mai spus că a aşteptat responsabilitate din partea celorlalte partide şi că vor mai discuta şi în perioada următoare, până miercuri.
Florin Cîţu a spus, întrebat dacă PNl va veni cu altă propunere de premier, dacă Guvernul Ciucă pică la vot, el afirmând că aceste decizii se iau în forurile statutare.
Întrebat despre posiblitarea să fie inlocuţi unii din miniştri cu reprezentanţi de la USR, dacă vine USR alături de PNL, Florin Cîţu a arătat că în acest moment nu au acest mandat. ”Au rămas să fie discuţii şi mâine, dar mandatul a rămas acelaşi, un Guvern minoritar în jurul PNL, alături de UDMR şi susţinut de minorităţi”.
Preşedintele PNL a infirmat faptul că preşedintele Iohannis le-a cerut liberalilor să facă un Guvern în jurul lui Nicolae Ciucă, cu orice preţ. ”Propunerea lui Nicolae Ciucă a venit de la mine. Sunt decizii pe care le luăm în forurile de conducere, nu le iau eu”, a spus el.

 

Tag-uri: florin citu, Guvern, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ