Florin Cîţu: Cu măsurile corecte, poţi să ai o creştere economică de 4,5 %, nu le-am văzut până acum

| 09 mai, 18:39

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a declarat, luni, că putem avea o creştere de 4,5 %, cu măsurile corecte, dar nu le-a văzut până acum. Despre măsurile sociale anunţate de Guvern, precum voucherele pentru populaţie, el a afirmat că dacă ar trebui să ne luăm după cei care fac estimările, ei spun că nu ar ajuta, pentru că economia va scădea.

 

Întrebat dacă există şanse ca România să aibă o creştere de 4 procente, aşa cum spun cei de la Ministerul de Finanţe, Florin Cîţu a afirmat că cei de la minister nu au niciun fel de atribut în ceea ce priveşte estimarea creşterii economice, ”poate doar păreri personale”.
”Comisia Naţională de Prognoză deja a redus estimarea pentru anul acesta la 2,9 la sută, ei sunt printre cei mai optimişti, am văzut că media estimărilor este undeva la 2 la sută. Nu este totul pierdut. Cu măsurile corecte, poţi să ai o creştere de 4,5 %, nu le-am văzut până acum”, a mai spus el.
Preşedintele Senatului a precizat, întrebat care ar fi aceste măsuri corecte, că nu la Senat se iau. ”Ele vor fi discutate în coaliţie şi cu siguranţă le vom vedea în perioada imediat următoare, dacă vin. Dacă nu, vom avea o creştere sub aşteptări”, aexplicat Cîţu.
Despre voucherele pentru populaţie, Florin Cîţu a arătatat că este o măsură luată de Guvern, oar PNL este parte a coaliţiei şi susţine aceste măsuri.
”Ca să vedem impactul acestor măsuri, trebuie să aşteptăm în timp, nu înainte. Măsurile deja sunt cunoscute de cei care fac estimări pentru România şi dacă ar trebui să ne luăm după cei care fac estimările, ei spun că nu ar ajuta, pentru că economia va scădea”, a spus el.
Florin Cîţu a precizat că anul acesta nu este prea târziu pentru a avea o creştere economică de 4,5%. ”Dacă nu o să fie de 4,5% la finalul anului, va trebui să tragem linie şi vedem ce a fost greşit. Anul trecut am arătat că se poate să ai o creştere mai mare decât cea estimată la începutul anului”, a precizat el.

 

Tag-uri: florin citu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ