Florin Cîţu dă asigurări că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp: ”Nu se va întâmpla ca până în 2018!”

| 17 noi, 21:00

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, miercuri, că pensiile şi salariile se vor plăti la timp, chiar dacă încă nu avem Guvern cu puteri depline.

 

Afirmaţia premierului interimar vine după declaraţiile ministrului interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu, care spunea în urmă cu o zi că a trimis o circulară la toate ministerele, pentru a identifica sumele pe care le vor aduce în Fondul de Rezervă, pentru plata pensiilor şi salariilor.
Întrebat dacă este cazul ca în decembrie românii să îşi facă griji cu privire la plata pensiilor şi a salariilor, el a răspuns: "Nu este cazul. Nu o să fie ca până în 2018 când s-au plătit pensiile în primele zile din ianuarie. Nu. Se vor plăti la timp".
Despre majorarea pensiilor cu peste 8%, cerută de cei de la PSD, Florin Cîţu a spus că trebuie văzut dacă acest lucru este sustenabil.
"Nu este vorba despre ce trec eu sau ce vrea PNL, este vorba despre ce este sustenabil în România, pentru că noi am preluat guvernarea în 2019 cu foarte multe dezechilibre. Le-am corectat şi am arătat că poţi să guvernezi o economie şi să ai rezultate bune şi făcând lucrurile transparent, predictibil. Acum, revenind la acel sistem de a creşte din pix sau de a lua decizii din pix fără să le legăm la sustenabilitatea sistemului de pensii, salarii şi aşa mai departe... Totul este despre ce putem să facem ca să nu dezechilibrăm economia. Până la urmă, toţi dorim să creştem pensiile cu 30%, 40%, 50%, dar dacă se poate”, a spus Cîţu, potrivit News.ro.
Preşedintele PNL a mai spus că există un calendar care este deja agreat cu Comisia Europeană de dinainte de creşterea pensiilor, este în procedura de deficit excesiv.
”Dacă vrem să deviem de la acel calendar trebuie să ne gândim că trebuie să rămânem în acei parametri ai deficitului. Dacă vom merge cu o creştere într-o parte trebuie să luăm din altă parte, deci nu se poate altfel", a mai spus preşedintele PNL.
Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Finanţelor, declara, marţi seară, la Digi24, că întotdeauna se găsesc soluţii pentru a plăti pensiile şi salariile.
”Vreau să liniştesc pe toată lumea, am văzut şi eu informaţiile astea că nu o să ia lumea pensiile sau salariile. Nu se pune problema. Vor fi plătite pensiile şi salariile. Sunt metode pentru a acoperi, dacă e cazul, cheltuielile cu pensiile şi salariile. (...) Vorbim de rectificare de o lună, că ar fi fost necesară, dar în condiţiile în care nu putem face o rectificare, pentru că o rectificare înseamnă o Ordonanţă de Urgenţă şi acest guvern nu poate să emită ordonanţe de urgenţă, vom găsi alte soluţii şi fără niciun fel de problemă vom plăti pensiile şi salariile”, a precizat ministrul interimar al Finanţelor.
Întrebat dacă vor fi luaţi bani de la ministere pentru a fi plătite pensiile şi salarii, Dan Vîlceanu a răspuns: “Am dat o circulară la toate ministerele, ne comunică care sunt sumele pe care le vor aduce în Fondul de Rezervă şi putem folosi şi această variantă. Vreau să liniştesc pe toată lumea că nu pune problema să nu plătim pensiile şi salariile”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ