Florin Iordache intervine în scandalul momentului și face scut în jurul lui Tudorel Toader

| 24 aug, 10:17

Fostul ministru Florin Iordache a declarat că modificările pe care ministrul Toader vrea să le aducă Legilor Justiției au rezultat din dezbateri. Asta deși procurorii și judecătorii susțin că nu au existat consultări, ba chiar nici nu pot veni cu o poziție oficială pentru că nu a fost publicat proiectul prezentat de Toader.

"Ministerul Justiției, analizând toate propunerile venite, a înaintat spre un ultim aviz acum, pentru că ultimul aviz este conform, al CSM, urmând apoi să intre în Guvern. Nu putem discuta foarte multe, pentru că am auzit un set de principii. Urmează să vedem exact cum arată aceste modificări și până la urmă ultimul cuvânt îl va avea Parlamentul. Dar de ce ne e frică, spre exemplu — cariera procurorilor este discutată de Secția de procurori din CSM? De ce cariera judecătorilor este discutată numai de Secția de judecători din CSM? Că până la urmă în această vara au fost discuții și din partea judecătorilor: 'De ce să se amestece procurorii în activitatea noastră', și așa mai departe. Cred că ăsta e un pas înainte", a spus Iordache la Antena 3.

Potrivit acestuia, faptul că Inspecția Judiciară devine independentă este "un lucru interesant".

"Și foarte bine, din punctul meu de vedere cred că Inspecția Judiciară chiar ar trebui să fie un organism independent. (...) Pentru că ce poate să facă Inspecția Judiciară dacă este sub controlul CSM? (...) Apoi cariera și cu anii pentru promovare sunt niște lucruri care au rezultat în urma dezbaterilor", a spus Iordache.

El nu găsește motive pentru care CSM-ul ar deveni timorat: "CSM este cumva politic și nu știu eu? Până la urma CSM este rezultatul propunerilor și votul pe care l-au făcut pe partea judecătorilor — tot judecătorii de la nivel de judecătorie până la Înalta Curte, și pe parchet la fel”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ