Florin Iordache (PSD): Legea ANI trebuie modificată

| 13 aug, 2013

Deputatul PSD Florin Iordache consideră că legea ANI trebuie modificată şi că sunt necesare discuţii între premierul Victor Ponta şi reprezentanţii Ministerului Justiţiei şi ai Agenţiei Naţionale de Integritate în acest sens.

'Trebuie modificată legea în acest sens şi trebuie avută o discuţie şi cu reprezentanţii ANI şi cu reprezentanţii Guvernului, respectiv cu reprezentanţii Ministerului Justiţiei, astfel încât încălcări ale legii să nu poată avea loc, dar, în acelaşi timp, acolo unde alesul local - şi aici este vorba de primar sau de consilier local - se află într-o stare de incompatibilitate (...) printr-o hotărâre definitivă hotărâtă de către instanţă acel om trebuie să suporte consecinţe', a afirmat Iordache, marţi, pentru RFI.

Social-democratul a calificat drept 'anormală' situaţia în care mulţi primari sunt declaraţi incompatibili, pentru că fac parte şi din conducerea unor regii locale.

'Agenţia Naţională de Integritate este o instituţie de care avem nevoie, dar, în acelaşi timp, nu cred că trebuie să dăm loc la interpretări sau la excese. În acest moment, cel care cunoaşte cel mai bine ce se întâmplă într-o regie de salubritate, într-o regie de apă sau într-o companie care este asociată unei astfel de regii este primarul, pentru că el are cea mai mare legitimitate şi în acelaşi timp cunoaşte cel mai bine problemele localităţii', a explicat Iordache, pentru RFI.

Potrivit deputatului PSD, nu este 'normal' ca sute de primari de la nivelul ţării să se afle într-o situaţie de incompatibilitate pentru că au reprezentat localitatea într-o regie precum cele de salubritate, de apă, de canal.

'Practic, el ce face acolo? Încearcă să obţină nişte condiţii mai bune pentru localitate, încearcă ca serviciile acelei regii să fie mai bune pentru localitate, deci nu are un interes propriu şi în aceste condiţii ar trebui să suporte o stare de incompatibilitate. Legea în acest sens ar trebui să fie modificată. Trebuie văzut care sunt argumentele pentru care Ministerul Justiţiei a dat un aviz negativ acestei propuneri, dar toate acestea se vor discuta la toamnă, la începutul lunii septembrie', a spus parlamentarul PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ