Florin Roman: Am interzis prin lege ca societăţile cu capital ascuns să mai participe la licitaţii publice

| 30 iun, 22:55

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, propunerea legislativă de modificare a legii privind achiziţiil publice, astfel încât vor fi eliminate firmele care nu-şi declară acţionariatul. ”Punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăţi din bani publici”, a afirmat liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, iniţiator al actului normativ.

Distribuie pe Facebook

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.98/2016 privind achiziţiile publice (Pl-x 108/2018).

”Parlamentul României a adoptat Legea Roman, prin care punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăţi din bani publici. Practic, Liviu Dragnea, în calitate de Preşedinte al CJ Teleorman semna ca ordonator principal de credite, alocarea unor sume fabuloase către SC Tel Drum, al cărui acţionar ascuns era direct sau prin intermediari. Legea care merge la promulgare interzice atribuirea de contracte din bani publici către societăţi comerciale cu acţionariat ascuns. Astfel, dacă societatea refuză declararea acţionarilor este eliminat obligatoriu din procedura de atribuire. Motivul este unul simplu: necunoaşterea acţionariatului nu poate determina din timp un prezumtiv conflict de interese între ordonatorul de credite şi beneficiar”, a declarat liderul deputaţilor liberali, Florin Roman.

Potrivit acestuia, după promulgarea legii, ”un eventual caz Tel Drum nu mai poate fi un tun dat din bani publici”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ