Flota de avioane comerciale a României este una din cele mai mici din UE

| 07 dec, 15:47

Transportatorii aerieni din Uniunea Europeană aveau, în 2015, un număr total de peste 6.500 de avioane utilizate pentru transportul pasagerilor și mărfurilor, iar 46 de avioane (adică mai puțin de 1% din numărul total) aparțineau operatorilor din România, mai puțin decât 49 de avioane Lituaniei și 51 de avioane Bulgariei, arată datele publicate joi de Eurostat.

În 2015, operatorii de transport aerian din Marea Britanie dețineau peste 1.250 de avioane, adică 19% din totalul UE, urmați de operatorii din Germania, cu 1.100 de avioane sau 17% din flota UE, Franța (565 avioane sau 9%), Spania (485 avioane sau 7%) și Irlanda (aproximativ 460 de avioane sau 7% din flota UE).

De asemenea, la nivelul UE, peste o cincime (21%) din flota de avioane comerciale era compusă din avioane cu o vechime mai mică de cinci ani, în timp ce 17% aveau o vechime de cel puțin 20 de ani. În rândul statelor membre, avioanele cu o vechime de cel puțin 20 de ani reprezentau peste jumătate din flotele comerciale din Croația (61%), Suedia (60%), Bulgaria și Lituania (55%), Slovacia (52%) și Cipru precum și o treime din flotele de avioane comerciale din Estonia (43%), România (39%) și Danemarca (37%).

Operatorii de transport aerian din Croația și Cipru nu aveau în flota lor niciun avion cu o vechime mai mică de cinci ani iar în Lituania (4%), Suedia (6%) și România (7%), mai puțin de 10% din flota de avioane era compusă din avioane cu o vechime mai mică de cinci ani.

În fiecare an, la 7 decembrie, este marcată Ziua internațională a aviației civile, pentru a evidenția importanța acestui sector în dezvoltarea economică și socială a statelor lumii. Stabilită în 1994 de către Organizația Internațională a Aviației Civile (ICAO), prin rezoluția A29-1, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la crearea organizației, această zi a fost recunoscută oficial, în 1996, de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, prin Rezoluția 33/51.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ