FMI este încrezător: România poate atinge o creștere economică de 2%

| 20 aug, 2013

Datele preliminare privind evoluţia PIB în prima parte a anului, în România, arată că o ţintă de creştere economică de 2 la sută, în 2013, poate fi atinsă, a precizat, pentru AGERPRES, reprezentantul rezident al Fondului Monetar Internaţional pentru România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa.

"FMI a revizuit recent proiecţia privind PIB-ul real pentru 2013, în creştere spre aproximativ 2 la sută. Datele preliminare pentru prima jumătatea a anului arată că acest nivel poate fi atins şi considerăm că nu vor exista şocuri semnificative în a doua parte a anului", a arătat oficialul FMI.

Potrivit primelor estimări publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), pe 14 august, Produsul Intern Brut /PIB/ al României a crescut cu 1,7% în primul semestru din 2013, atât pe serie brută, cât şi pe serie ajustată sezonier, comparativ cu primul semestru din 2012.

Produsul Intern Brut, în trimestrul II 2013, a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,3% comparativ cu trimestrul I 2013 (date ajustate sezonier).

Consiliul Fiscal a apreciat, săptămâna trecută, drept realistă prognoza de creştere economică de 2% pentru anul 2013, pentru România, în condiţiile în care un an agricol cel puţin normal va contribui substanţial la rata de creştere economică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ