FMI și-a menținut estimările privind creșterea economiei mondiale în 2017 și 2018

| 24 iul, 18:18

Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a menținut estimările privind evoluția economiei mondiale în 2017 și 2018, potrivit raportului actualizat "World Economic Outlook", publicat luni de instituția financiară internațională, transmite Reuters.

PIB-ul global va înregistra un avans de 3,5% anul acesta și de 3,6% anul viitor, similar cu prognoza publicată în aprilie de FMI.

În Europa emergentă (unde este inclusă și România), economia va crește cu 3,5% în 2017 și cu 3,2% în 2018, față de un avans de 3% și, respectiv, 3,1% previzionat anterior de FMI.

"Deși pe termen scurt riscurile la adresa previziunilor de creștere a economiei mondiale par echilibrate în mare parte, ele rămân înclinate în jos pe termen mediu", se arată în raportul FMI dat publicității în capitala Malaeziei, Kuala Lumpur.

Expansiunea zonei euro ar urma să ajungă la 1,9% anul acesta și la 1,7% anul viitor, mai mult cu 0,2 puncte procentuale și, respectiv, 0,1 puncte procentuale decât estima FMI în aprilie, datorită "ritmului solid de creștere al cererii interne".

În schimb, FMI a înrăutățit estimarea privind evoluția Marii Britanii, din cauza activității economice sub așteptări în primul trimestru din 2017. Conform noilor prognoze, PIB-ul Regatului Unit ar urma să înregistreze un avans de 1,7% anul acesta, cu 0,3 puncte procentuale mai puțin decât estima FMI în aprilie. Pentru anul viitor, previziunile de creștere au fost menținute la 1,5%.

În China, FMI se așteaptă la un avans mai solid în 2017, de 6,7%, cu 0,1 puncte procentuale mai mult decât estima în aprilie, și de 6,4% în 2018, cu 0,2 puncte procentuale mai mult decât estimarea precedentă.

În aprilie, Fondul Monetar Internațional a revizuit în creștere, de la 3,8% până la 4,2%, estimările privind evoluția economiei românești în acest an. De asemenea, FMI și-a îmbunătățit ușor și estimările privind ritmul de creștere înregistrat de economia României în 2018, până la 3,4%, față de avansul de 3,3% preconizat în toamna anului trecut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ