FMI: monitorizăm evoluţiile şi aşteptăm o decizie a autorităţilor

| 03 dec, 2013

Fondul Monetar Internaţional monitorizează evoluţiile din România şi aşteaptă ca autorităţile să decidă dacă vor să modifice politicile necesare pentru a asigura ţinta de deficit stabilită, se arată într-o declaraţie a reprezentaţilor FMI. Poziţia FMI vine după ce preşedintele Traian Băsescu a refuzat să semneze memorandumul cu instituţiile financiare internaţionale.

"În timpul recentei misiuni, echipa FMI a ajuns la un acord cu autorităţile române privind politicile necesare pentru a finaliza prima revizuire a acordului Stand-By încheiat de România cu FMI, inclusiv politicile necesare pentru a limita deficitul fiscal la 2,2% din PIB în 2014. Suntem conştienţi de dezacordul dintre preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul României privind măsurile specifice ce vor fi folosite pentru a ajunge la acest obiectiv. Echipa FMI monitorizează evoluţiile şi aşteaptă o decizie a autorităţilor dacă vor să modifice politicile necesare pentru a asigura ţinta de deficit stabilită, înainte de a supune spre examinare pachetul de măsuri conducerii FMI", se precizează în document, citat de Agerpres.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că a decis să nu aprobe memorandumul vizând negocierile cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

"Am decis să nu aprob acest memorandum pentru că pe pagina a treia este făcută menţiunea la obligaţiile pe care şi le asumă Guvernul, majorarea accizei la carburanţi. Nu-mi voi asuma această măsură pe care o consider împotriva şanselor de relansare a economie", şi-a argumentat preşedintele decizia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 dec, 2013
livia
FMI politizat de mafiot Basescu Traian?
Vrem sa vedem atitudinea FMI si a Bancii Mondiale fata de politizarea mafiot terorist-internationala de catre Basescu Traain,deoarece toata schelambaiala mafiotului Bsescu Traian nu are nimic in comun cu inetresele economice romanesti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ