FMI obligă casnicele şi copiii să plătească contribuţia la sănătate

| 26 oct, 2013

Membrii misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), aflaţi la Bucureşti pentru prima evaluare a noului acord, s-au întâlnit, vineri, la Palatul Victoria, cu premierul Victor Ponta. Experţii FMI au propus Guvernului ca toţi românii să plătească aigurări de sănătate.

Experţii FMI au propus Guvernului ca soţul, soţia, copiii până în 26 de ani, sau părinţii fără venituri proprii (casnicele), aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate, să cotizeze la sistemul de sănătate.

Respectiv să plătească 38 de lei pe lună contribuţia minimă. Asta pentru că gaura din bugetul asigurărilor de sănătate a ajuns la valori istorice.

Misiunea Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene a venit marţi la Bucureşti pentru discuţii cu autorităţile române în cadrul primei evaluări a noului acord aprobat în septembrie, iar principalele discuţii se concentrează pe execuţia bugetară, măsurile fiscale şi bugetul pe anul viitor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ