FMI, semnal de alarmă. "Criza economică după COVID-19, mai gravă decât crahul bursei din 1929"

| 09 apr, 19:02

Fondul Monetar Internaţional avertizează că pandemia COVID-19 va genera o criză economică mai dură decât cea după crahul bursei americane din 1929.

 

 

 

"Previziunile sunt sumbre. Această criză nu va cunoaşte limite, graniţe, nimic. Toată lumea va suferi. Iar situaţia s-ar putea înrăutăţi în funcţie de mai mulţi factori, printre care şi durata pandemiei", a declarat Kristalina Georgieva, directorul FMI.
Cu jumătate de planetă în izolare, fabrici închise şi cumpărători închişi în case, este evident că impactul economic va fi masiv. Şi cele mai mari economii ale zonei euro ne arată deja cât de grave sunt lucrurile, înregistrând cele mai mari pierderi din ultimele decenii.
Germania, motorul tradiţional al Europei, este faţă în faţă cu o recesiunea severă şi va pierde aproximativ 10 la sută din economie în al patrulea trimestru. "Este cel mai mare declin al economiei Germane din 1970 încoace, şi de două ori mai mare decât în timpul crizei financiare din 2009", a declarat Timo Wollmershäuser, economist şef al Institutului IFO din Munchen, potrivit DCNews.ro.
În Franţa, a doua economiei a zonei Euro, banca centrală a anunţat că a început recesiunea şi că pierderile au fost de aproximativ 6 la sută din PIB doar în primul trimestru al anului, scrie Euronews. Acesta este, conform băncii centrale, cel mai mare declin de la al Doilea Război Mondial încoace.
"Nu am ascuns niciodată că această criză economică poate fi comparată doar cu criza din 1929 în termeni de severitate, durată şi răspândire globală", a explicat Bruno Le Maire, ministrul Finanţelor din Franţa.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ