FMI: Troica din Grecia "a funcţionat bine" şi "funcţionează bine"

| 06 iun, 2013

FMI şi-a nuanţat, astăzi criticile la adresa europenilor în privinţa planului de ajutorare pentru Grecia din 2010, dând asigurări că troica creditorilor, FMI - UE - BCE, a "funcţionat bine" şi "funcţionează bine", transmite AFP.

"Chiar dacă există domenii unde sunt posibile unele îmbunătăţiri - cred că toată lumea este de acord cu acest lucru - troica a funcţionat bine şi funcţionează bine", a declarat Gerry Rice, purtător de cuvânt al Fondului Monetar Internaţional, în cadrul unei conferinţe de presă la Washington.

FMI a invocat, într-un raport publicat ieri, "eşecuri notabile" în gestionarea planului de salvare destinat Greciei, reproşând în treacăt Comisiei Europene lipsa de experienţă în gestionarea crizelor.Astăzi, Bruxelles-ul a reacţionat prompt, declarându-se în total dezacord cu concluziile acestei evaluări.

Întrebat despre refuzul Comisiei Europene de a-şi face mea culpa, purtătorul de cuvânt al FMI a refuzat să intre în polemică, afirmând că fiecare instituţie trebuie să-şi facă "propria evaluare".

Potrivit lui Rice, primul plan de ajutorare în valoare de 110 miliarde de euro a fost acordat Greciei în 2010 pentru a răspunde "rapid unei situaţii de criză intense şi în multe privinţe fără precedent". "Instabilitatea politică" din ţară şi "problemele de aplicare" a reformelor au complicat apoi situaţia, fiind nevoie de un al doilea ajutor, în primăvara lui 2012, şi care astăzi dă mult mai bune rezultate, a afirmat Rice.

Împreună cu partenerii noştri europeni, am învăţat, ne-am adaptat şi cred că programul actual reflectă acest lucru", a afirmat purtătorul de cuvânt al FMI. El a dat asigurări că Grecia a făcut "progrese majore" şi că planul de ajutorare este "pe roate".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ