Focar de coronavirus la cel mai mare spital de urgenţă din ţară

| 24 aug, 16:17

Secţia Chirurgie II a Spitalului Floreasca a fost închisă, luni, pentru internări şi serviciu de gardă, după descoperirea a 15 cazuri cu noul coronavirus în rândul personalului. Toate persoanele diagnosticate sunt internate în spitalele de profil din Capitală sau sunt izolate la domiciliu.

Activitatea secţiei Chirurgie II a fost preluată de celelalte două secţii de chirurgie ale unităţii sanitare.

"Acum secţia respectivă se ocupă de bolnavii care au fost testaţi şi care au ieşit negativi, şi de ei se ocupă personalul care a fost testat, pentru că întreg personalul secţiei şi al blocului operator aferent secţiei a fost testat. Din personalul respectiv au ieşit 15 asistente şi infirmiere plus un brancardier, adică 15 cu totul plus un brancardier şi un rezident au ieşit pozitivi, restul fiind asistente şi infirmiere din secţia respectivă. În momentul în care personalul va fi retestat joi, conform planului de măuri stbailit de nucleul de epidemiologie al spitalului, cei care vor ieşi în continuare negativi îşi vor relua treptat activitatea astfel încât, dacă toate lucrurile merg ok, sâmbătă estimăm că secţia va fi redeschisă pentru activităţile de gardă", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Opriţă, pentru Mediafax.

Mai multe rude ale angajaţilor din spital au spus că şefii unităţii medicale ar fi ascuns rezultatul pozitiv al unui pacient, însă conducerea spitalului infirmă această informaţie.

O anchetă epidemiologică este acum în curs în spital şi, cel mai probabil, când aceasta se va încheia, epidemiologii spitalului vor stabili şi care a fost sursa infecţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ