Foci, delfini și chiar balene sunt zărite tot mai des în apele Tamisei

| 20 aug, 18:53

Foci, marsuini, delfini și chiar balene se arată tot mai des în apele fluviului Tamisa, în estuar și în amonte, potrivit unui raport publicat joi de 'Zoological Society of London' (ZSL), relatează AFP și EFE, citate de Agerpres.

Un număr de 2.732 de mamifere marine au fost zărite de public în apele fluviului sau pe malurile sale între 2004 și 2014, potrivit ZSL.

Focile au fost cel mai des detectate, până la 2.236 de mamifere de acest tip fiind semnalate în cei zece ani în apele fluviului. Majoritatea focilor au fost văzute în zona districtului financiar londonez Canary Wharf.

Pe lângă acestea, 444 de marsuini, 46 de delfini, 49 de balene și trei vidre și-au făcut simțită prezența în apele Tamisei.

Majoritatea semnalărilor se refereau la animale izolate. Un grup de circa o sută de foci a fost văzut în septembrie 2014 la Greenwich, iar circa 30 de balene au fost văzute în apropiere de Clacton-on-Sea, în noiembrie 2014.

Societatea zoologică publică o hartă online care arată unde au fost văzute animalele, iar internauții o pot folosi pentru a semnala noi prezențe.

'Oamenii află deseori cu surprindere că mamifere marine sunt în mod regulat descoperite în centrul Londrei', afirmă Joanna Barker, director de proiecte de conservare în cadrul ZSL.

Sub valurile Tamisei 'este multă viață'. 'Avem o mare varietate de pești și nevertebrate, precum și mari prădători', adaugă aceasta, în contextul în care fluviul a fost considerat odinioară 'mort din punct de vedere biologic'.

'Prezența lor este un semn pozitiv care arată că Tamisa este din ce în ce mai curată', subliniază Joanna Barker.

Pe lângă semnalările făcute de cetățeni, echipa ZSL a obținut date privind situația din estuarul Tamisei utilizând avioane și bărci pentru a contabiliza numărul de foci.

Tag-uri: animale, delfini, foci, Tamisa
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ