Focuri de armă au fost trase asupra ambasadei SUA în Turcia (posturi TV turce)

| 20 aug, 08:37

Focuri de armă au fost trase asupra ambasadei SUA de la Ankara, au informat luni dimineaţa posturile de televiziune Haberturk şi CNN Turk, citate de dpa.

Focurile de armă, trase dintr-un vehicul în mişcare, au lovit cabina agenţilor de bază, însă nimeni nu a fost rănit. Atacatorul sau atacatorii necunoscuţi au fugit de la faţa locului.

Detenţia timp de un an şi jumătate în Turcia, iar apoi plasarea în arest la domiciliu a pastorului american Andrew Brunson, acuzat de spionaj şi de activităţi "teroriste", a declanşat o gravă criză diplomatică între Ankara şi Washington.

La începutul lunii august, SUA au impus sancţiuni împotriva a doi miniştri turci, iar Ankara a replicat cu măsuri similare. Tensiunile s-au agravat ulterior, în special printr-o creştere reciprocă a tarifelor vamale.

Această escaladare a alarmat pieţele şi a provocat prăbuşirea lirei turceşti în ultimele zile.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ