Foloseşti Android? Află cum poţi fi şantajat de propriul telefon

| 09 sep, 12:25

Atunci când utilizezi o aplicaţie, ultimul lucru care îţi trece prin gând este acela că la un moment dat aceasta te-ar putea şantaja. Cum se poate întâmpla acest lucru?

Site-ul Noobz.ro relatează că există o aplicaţie care preia funcţiile dispozitivului şi făce poze "compromiţătoare" persoanei care o foloseşte, după care utilizatorului i se cer bani în schimbul ştergerii imaginii.

Firma de securitate Zscaler a fost prima care a descoperit această practică desfăşurată prin intermediul aplicaţiei pentru adulţi.

Aplicaţia nu părea mai mult de o sursă video cu conţinut pentru adulţi, dar în realitate realiza mai multe capturi cu victima, după care afişa un mesaj prin care utilizatorului i se solicitau 500 de dolari. Dacă victima nu se conforma, toată lumea ar fi aflat că foloseşte o aplicaţie pentru adulţi.

Află mai multe despre această aplicaţie de pe Noobz.ro.

Tag-uri: android, noobz.ro
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ