LIKE-urile de pe Facebook îţi dau de gol personalitatea

| 07 sep, 12:59

Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au inventat o unealtă care estimează obiceiurile psihologice, religioase şi orientarea politică, ca de altfel şi inteligenţa sau fericirea, folosind LIKE-urile de pe Facebook.

Facebook deţine o mulţime de date despre tine, ce profiluri urmăreşti mai mult, cât timp petreci pe ele şi tot ce ai scris într-un mesaj vreodată. Foloseşte toate aceste date pentru a construi o imagine a ceea ce eşti şi pentru a-ţi personaliza News Feed-ul cu publicitate targetată.

Potrivit Noobz.ro, simplu fapt că ai dat LIKE poate dezvălui destul de multe lucruri despre o persoană. Centrul de Psihometrie de la Universitatea din Cambridge a construit o unealtă care utilizează doar LIKE-urile tale, fără necesitatea altor date, pentru a construi o imagine a personalităţii tale.

Apply Magic Sauce foloseşte LIKE-urile de pe Facebook pentru a estima genul, inteligenţa, satisfacţia cu privire la viaţă, preferinţele sexuale şi politice, ca de altfel şi cele religioase. Mai mult decât atât, acestea ghicesc informaţii şi despre nivelul de educaţie şi statusul relaţiei.

Fă-ţi testul personalităţii cu ajutorul LIKE-urilor de pe Facebook aici!

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ