Foloseşti cremă cu protecţie solară? Nu te-ai fi aşteptat la ASTA

| 10 aug, 2014

Cremele cu protecţie solară sunt o soluţie eficientă împotriva efectelor radiaţiilor ultraviolete asupra pielii însă odată eliberate în apele mării generează compuşi care pot fi toxici pentru viaţa marină, potrivit SINC şi La Tercera.

Eliberate în apa mării şi sub influenţa radiaţiilor ultraviolete, aceste creme generează un puternic agent oxidant, care este dăunător pentru microalgele marine, a explicat, pentru agenţia SINC, cercetătorul Antonio Tovar de la Institutul de Ştiinţe Marine din Andalucía, din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Ştiinţifice (CSIC) din Spania.

Într-o zi de vară, pe o plajă din Mallorca, pot ajunge în apă 4 kilograme de nanoparticule de dioxid de titan provenite de la cremele cu protecţie solară, a spus David Sánchez, cercetător CSIC la Institutul Mediteranean de Studii Avansate.

Aceasta ar putea avea 'importante consecinţe pe plan ecologic în zonele de coastă', potrivit celor doi cercetători.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ