Fondul Proprietatea răscumpărat 22 de milioane de acţiuni

| 21 mai, 2013

Fondul Proprietatea a răscumpărat, în perioada 13 - 17 mai, peste 22,7 milioane de acţiuni proprii, pentru care a plătit în total aproape 14,76 milioane de lei.

Titlurile au fost cumpărate la preţuri cuprinse între 0,6397616 lei/acţiune şi 0,66740833 lei/acţiune. Fondul derulează un program de răscumpărare de acţiuni care vizează preluarea unui pachet reprezentând maximum 8% din titlurile proprii.

Programul de răscumpărare a cel mult 8% din acţiunile Fondului Proprietatea a fost aprobat de acţionari pe 25 aprilie 2012, însă a demarat abia în 2013 deoarece decizia AGA a fost contestată de un acţionar al FP, avocatul Ioana Sfîrăială. Acum două luni, FP a obţinut o decizie favorabilă la Tribunalul Bucureşti.

Programul de răscumpărare acţiuni proprii se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni, la preţuri cuprinse între 0,2 lei şi 1,5 lei. Titlurile răscumpărate ar urma să fie anulate, potrivit deciziei acţionarilor. Fondul a derulat un program de răscumpărare şi în anul 2011, când a achiziţionat 1,7% din acţiunile proprii, pentru 120 milioane lei. Fondul a anunţat la acel moment că doreşte să răscumpere 10% din acţiuni.

Fondul poate răscumpăra un volum zilnic de acţiuni de până 25% din volumul mediu zilnic de acţiuni tranzacţionate pe bursă.

FP este un fond închis de investiţii, creat cu scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de regimul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ