Forbes a desemnat cele mai valoroase cluburi de fotbal din lume

| 08 mai, 2014

Pentru prima oară, două echipe spaniole - Real Madrid şi FC Barcelona - se află în fruntea clasamentului celor mai valoroase cluburi de fotbal din lume, conform datelor furnizate de prestigioasa revistă americană Forbes.

Real Madrid ocupă prima poziţie în această ierarhie pentru al doilea an consecutiv, cu o valoare estimată la 3,44 miliarde dolari, mai mare cu 4 la sută faţă de anul trecut.

FC Barcelona a urcat, în schimb, o poziţie faţă de anul trecut, când a fost devansată de Manchester United, echipa catalană având o valoare estimată de 3,2 miliarde dolari, cu 23 la sută mai mult decât cifrele din 2013.

Graţie acestor cifre, stabilite pe baza rezultatelor financiare înregistrate în sezonul 2012/2013, pentru prima oară din 2004, când publicaţia americană a început să stabilească acest clasament, două echipe din Spania se află în fruntea listei cu cele mai valoroase 20 de cluburi de fotbal din lume, precizează Forbes într-un comunicat.

În plus, jucătorul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul lui Real Madrid, a fost desemnat de revista din Statele Unite fotbalistul cu cele mai mari venituri de pe planetă, cu 73 milioane de dolari, bani obţinuţi din salariul de jucător şi activităţile sale publicitare. Ronaldo este urmat de argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), cu 65 milioane dolari.

Manchester United, clubul care a dominat clasamentul Forbes de la prima sa ediţie şi până în 2013, când a fost detronat de Real Madrid, ocupă anul acesta doar locul 3, cu o valoare de 2,810 miliarde dolari, cu 11 la sută mai puţin faţă de anul trecut.

Iată cum se prezintă partea superioară a clasamentului Forbes.

1.Real Madrid (Spania) 3,440 miliarde dolari

2.FC Barcelona (Spania) 3,200 miliarde

3.Manchester United (Anglia) 2,180 miliarde

4.Bayern Munchen (Germania) 1,850 miliarde

5.Arsenal Londra (Anglia) 1,331 miliarde

6.Chelsea Londra (Anglia) 868 miliarde

7.Manchester City (Anglia) 863 miliarde

8.AC Milan (Italia) 856 miliarde

9.Juventus Torino (Italia) 850 miliarde

10.FC Liverpool (Anglia) 691 miliarde

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ