Formula 1: Bernie Ecclestone, trimis în judecată la Munchen, pentru mită

| 15 mai, 2013

Eminenţa cenuşie a Formulei 1, britanicul Bernie Ecclestone, cel care împarte drepturile comerciale ale celei mai importante competiţii a sportului cu motor din lume, a fost trimis în judecată de parchetul din Munchen, în cadrul unui proces de mită, afirmă cotidianul german Sueddeutsche Zeitung, în ediţia de miercuri.

Actul de acuzare trebuie tradus în engleză, ceea ce va dura 'ceva timp', înainte de a-i ajunge lui Ecclestone (83 de ani) şi avocaţilor lui, scrie ziarul citat. La sfârşitul lunii iunie 2012, justiţia bavareză a condamnat un fost bancher german, Gerhard Gribkowsky, la 8 ani şi jumătate închisoare cu executare, pentru că a primit sume mari de bani drept mită de la Ecclestone.

La sfârşitul procesului său, Gribkowsky a mărturisit că a primit 44 milioane de dolari (35 milioane de euro) drept mită de la Ecclestone în 2006 şi 2007, în cadrul vânzării de drepturi ale F1, cu care era însărcinat britanicul, către fondul de investiţii britanic CVC.

Bernie Ecclestone şi-a clamat până acum, fără întrerupere, inocenţa. În propria versiune, expusă în timpul procesului de la Munchen de bancherul condamnat, unde a fost în calitate de martor, Ecclestone a plătit bancherului german temându-se de un şantaj, legat de vechile sale probleme cu fiscul britanic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ