Fost ministru al Educaţiei despre şcoala online la grădiniţe şi clasele primare: "E stupid"

| 20 aug, 12:48

Fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, a declarat că şcoala online nu se poate aplica în toate domeniile preşcolare şi universitare. Conform unui act normativ adoptat de Guvern, Consiliul de Administraţie al şcolii va fi cel care poate propune ca activităţile didactice să se desfăşoare online.

"De 1-4 (clasele primare, n.r.) vă rog să nu mai vorbim de online. La fel şi la preşcolari. E o contradicţie în termeni, e stupid să vorbeşti de online la grădiniţe şi 1-4. Domeniile se împart în patru în marile universităţi ale lumii. Sunt, în primul rând, socio-umanele, unde e mai uşor să organizezi activităţi online. Apoi avem categoria universităţilor tehnice. Acolo e complicat să faci laboratoarele şi lucrările practice online. Acolo ar merge jumătate şi jumătate. Avem apoi medicină şi farmacie. Se pot face cursuri online, dar nu şi laboratoare sau lucrări practice. La final, avem universităţile vocaţionale, care au specificitatea lor. Nu poţi face online pentru că nu ai pian acasă. Mai sunt şi suflători. Cum sufli cu mască?", a declarat fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu, potrivit RomâniaTV.net.

Guvernul a aprobat miercuri o ordonanţă de urgenţă privind instituirea unor măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, în unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar, a anunţat Ministerul Educaţiei. Consiliul de Administraţie al şcolii va fi cel care poate propune ca activităţile didactice să se desfăşoare online. De asemenea, în cazul în care în şcoli nu există spaţii suficiente pentru a fi respectate normele sanitare, inspectoratele şcolare pot solicita autorităţilor locale să pună la dispoziţie spaţii pentru desfăşurarea cursurilor.

Cât despre învăţământul superior, desfăşurarea cursurilor şi examenelor, ce presupune prezenţa fizică a studenţilor, va fi decisă prin hotărâre a Senatului universitar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ