Fost ofițer DNA, condamnat la cinci ani cu executare

| 06 noi, 22:55

Un fost ofiţer DNA a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi pentru favorizarea făptuitorului. De asemenea, în acest dosar trei foşti comisari GF au fost condamnați la câte un an cu suspendare pentru favorizarea făptuitorului şi complicitate la prima infracţiune.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat vineri pe Dan-Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, la cinci ani de închisoare cu executare.

De asemenea, Sorin Florea, fost comisar general al Gărzii Financiare, Ciprian Mihail Fronea, fost comisar şef al Gărzii Financiare Constanţa şi Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare, au primit fiecare câte un an de închisoare, instanţa amânând aplicarea pedepsei pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere.

Instanţa a mai decis ca fiecare dintre cei patru să achite suma de 25.500 de lei cheltuieli judiciare.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Dan Emil Manolachi a fost trimis în judecată pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi pentru favorizarea făptuitorului, iar Sorin Florea, Ciprian Mihai Fronea şi Eduard Cristian Tomescu, pentru complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ