Fosta gimnastă Corina Ungureanu candidează independent la alegerile europarlamentare din 2014

| 20 aug, 2013

Fosta campioană la gimnastică Corina Ungureanu, care este consilier pe probleme de sport al primarului Ploieştiului, Iulian Bădescu, va candida ca independent la alegerile europarlamentare din 2014.

Potrivit unui comunicat de presă dat, marţi, publicităţii, Corina Ungureanu, care era membru al PSD Ploieşti de la începutul anului 2012, a demisionat din acest partid, urmând să candideze ca independent la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc anul viitor.

Aceasta nu doreşte să comenteze asupra motivelor pentru care a decis să meargă independent la alegeri, spunând că aceste detalii vor fi prezentate la întâlnirile pe care le va organiza în ţară cu cei care doresc să o sprijine în demersul său.

'În ce mă priveşte, după ce am studiat cu atenţie actele normative care reglementează organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare şi după ce am analizat obiectiv starea de fapt existentă în clipa de faţă pe scena politică românească, am decis să candidez în nume propriu, ca independentă. Pentru a mă conforma dispoziţiilor legale în materie, (...), mi-am înaintat demisia din Partidul Social Democrat. Nu vreau să insist, aici şi acum, asupra motivelor care m-au determinat să optez pentru o candidatură independentă. Voi prezenta pe larg aceste motive în perioada următoare, în cadrul întâlnirilor pe care le voi avea în ţară cu cei care doresc să-mi sprijine candidatura', se arată în documentul citat.

Conform comunicatului, fosta sportivă doreşte să reprezinte interesele românilor în Parlamentul European şi să realizeze proiecte prin care sportul să fie pus în valoare. 

'Îmi doresc să contribui la integrarea sportului în celelalte politici ale Uniunii Europene şi să realizez proiecte prin care să fie puse în valoare rolul social al sportului şi incontestabila sa dimensiune economică. (...) în opinia mea, atât la nivelul UE, cât şi, cu precădere, în România, mai sunt multe de făcut pentru accentuarea şi valorificarea deplină a rolului pe care sportul îl are în domenii precum turismul, sănătatea, educaţia, integrarea socială şi cultura. Cunosc lumea sportului şi cred cu sinceritate că îmi pot pune în aplicare proiectele în beneficiul ţării mele şi al cetăţenilor ei', se precizează în comunicatul de presă.

Corina Ungureanu a fost membru al PSD Ploieşti din luna februarie a anului 2012, iar în campania electorală pentru alegerile locale de anul trecut l-a sprijinit pe actualul primar al municipiului, Iulian Bădescu. De altfel, după ce acesta a fost ales în funcţie, fosta sportivă a fost numită consilier pe probleme de sport al primarului.

Înainte de a deveni membru PSD, Corina Ungureanu a fost vicepreşedinte al filialei Prahova a UNPR.

Tag-uri: Corina Ungureanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ