Foşti şi actuali membri în CA al Societăţii Române de Radiodifuziune, puşi sub acuzare pentru abuz în serviciu

| 17 noi, 16:11

Foşti sau actuali membri în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) sunt urmăriţi penal de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Andras Istvan Demeter şi Mirela-Ioana Fugaru (în prezent, membri în CA al SRR), Mihai Voicu, Stejărel Olaru şi Doina Moşneag (foşti membri în CA al SRR), precum şi faţă de alte 6 persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv membri ai Consiliului de Administraţie. 

"Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada iulie 2011 - ianuarie 2014 aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei", declară procurorii. 

Procurorii şi poliţiştii au efectuat, joi, percheziţii la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune, precum şi la sediul şi punctul de lucru aparţinând unei societăţi comerciale cu care instituţia a desfăşurat relaţii comerciale, fiind puse în executare 11 mandate de aducere. 

Miercuri, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că Mirela Ioana Fugaru, membru în CA al SRR, s-a aflat în conflict de interese, deoarece, în perioada 29 iunie 2010 - 29 iunie 2014, a participat şi a votat, în cadrul şedinţelor desfăşurate la nivelul Consiliului de Administraţie al SRR, decizii referitoare la planul managerial al evenimentelor culturale aflate pe agenda de lucru a SRR. 

Potrivit ANI, Mirela Ioana Fugaru a încheiat cu SRR mai multe contracte de prestări servicii pentru organizarea şi monitorizarea evenimentelor culturale în cadrul grupurilor de lucru, în valoare totală de 63.842 lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ