Fostul administrator al bazarului Vaslui, trimis în judecată pentru delapidare, fals şi uz de fals

| 11 dec, 18:33

Fostul administrator al bazarului municipal din Vaslui, din cadrul Direcţiei Târguri şi Oboare a Primăriei Vaslui, a fost trimis în judecată fiind acuzat de delapidare, fals şi uz de fals, transmite Agerpres.

Timp de doi ani de zile, Vasile Poghirc, ar fi încasat de la comercianţii care deţin spaţii în bazar chiriile datorate de aceştia, dar depunea la casieria primăriei sume mai mici, creând un prejudiciu de aproape 40.000 de lei la bugetul local.

'Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au demarat cercetările în acest caz în urma unei sesizări primite în luna februarie 2014 din partea Primăriei Vaslui. În cauză s-au desfăşurat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare, fals şi uz de fals. Prejudiciul evaluat la 38.000 lei a fost recuperat în totalitate, în timpul urmăririi penale', a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub. 

Neregulile comise de fostul administrator al bazarului au fost descoperite, în urma efectuării unui control de rutină al Primăriei Vaslui, în cursul anului 2014. La acel moment, Vasile Poghirc a fost schimbat din funcţie. Metoda prin care acesta acţiona era completarea diferită a chitanţierelor, pe prima pagină, care mergea la comercianţi fiind înscrisă suma reală, iar pe celelalte două pagini fiind completate sume mai mici, diferenţa ajungând la fostul administrator.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ