Fostul deputat PDL Dan Păsat, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

| 12 dec, 2013

Curtea Supremă l-a condamnat definitiv pe fostul deputat PDL, Dan Păsat la trei ani de închisoare cu executare. Curtea Supremă a finalizat luni 9 decembrie dosarul fostului deputat PDL Dan Păsat, acuzat de şantaj prin acte de violenţă.

Pe fond, acesta a fost condamnat în aprilie 2013 la trei ani de închisoare. Acum decizia este pronunţată de completul de cinci judecători ai Curţii Supreme şi sentinţa va fi definitivă. DNA a cerut ca Păsat să fie condamnat la o pedeapsă cu închisoare cu executare.

Completul de cinci judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat că va pronunţa sentinţa joi 12 decembrie, astfel că fostul deputat PDL va afla facă va merge la închisoare.

Dan Păsat, care acum nu mai este deputat, a fost acuzat de DNA de şantaj cu violenţă. Practic, Păsat ar fi exercitat presiuni asupra patronilor unor firme să îi cedeze sume de bani sau lucrări pe bani publici. În stenogramele dosarului sunt prinse conversaţii clare în care Păsat îi ameninţa pe patronii unei companii de construcţii. Pe 9 noiembrie 2010, procurorii au cerut încuviinţarea arestării lui Dan Păsat, iar pe 8 februarie 2011, Camera Deputaţilor a respins cererea. Şi acest caz a fost subliniat în raportul Comisiei Europene din 2011.

VEZI AICI RECHIZITORIUL

În dosar, procurorii demonstrează că fostul deputat a recurs la ameninţări şi agresiuni fizice. Din descrierea procurorilor, Dan Păsat acţiona cu violenţă. Relevante pentru aceste fapte sunt stenogramele din dosar. Iată câteva fragmente:

IONEL COSTIN IONUŢ: Exact ce se întâmplă acum la Vărăşti aia....exact asa s-a întâmplat şi la Toporu!

PĂSAT DAN: Ce (expresie trivială) mea s-a întâmplat la Toporu, Ionuţ? Băi băiatule. Tu ai venit la mine....Băi băiatule....

PĂSAT DAN: Băi, băiatule, vrei sa te calc în picioare?

IONEL COSTIN IONUt: De ce sa ma calci in picioare ?

[...]

IONEL COSTIN IONUŢ: Dane, de ce să ?

PĂSAT DAN: Bă,....(neinteligibil)...ai venit tu la mine şi mi-ai spus ca le iei totul, că voi aveţi nevoie de bani şi aţi promis că-i munceşti? Bă, te nenorocesc, ba, da-te-n (expresie triviala) mea de aici!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ