Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, în arest la domiciliu, cu o cauțiune de 10 milioane de dolari

| 31 oct, 09:55

O judecătoare din Statele Unite a dispus luni plasarea în arest la domiciliu a lui Paul Manafort, fostul director de campanie al actualului președinte, Donald Trump, și a fixat o cauțiune de 10 milioane de dolari, care va trebui plătită de acesta în cazul în care nu respectă condițiile de reținere, transmite EFE.

Totodată, instanța a retras pașaportul lui Manafort, una din figurile centrale ale investigației privind presupusa ingerință rusă în alegerile din 2016, și a hotărât că acuzatul va putea părăsi locuința doar pentru a se prezenta în fața judecătorilor, a se întâlni cu avocatul său, a fi consultat medical sau a lua parte la activități religioase.

Rick Gates, fostul asociat al lui Manafort, va trebui de asemenea să rămână în arest la domiciliu și să depună o garanție de 5 milioane de dolari.

Ca și Manafort, Gates a trebuit să predea pașaportul și să promită că nu va încerca să obțină un altul pe durata procesului judiciar.

După anunțarea acestor hotărâri, la cererea judecătoarei, cei doi s-au ridicat în picioare, au ridicat mâna dreaptă și au jurat să respecte condițiile arestului și că înțeleg că vor pierde cauțiunea dacă nu respectă condițiile impuse.

Manafort și Gates vor trebui să revină în fața instanței joi, 2 noiembrie, mai arată EFE.

Conform AFP și Reuters, care îl citează luni pe purtătorul de cuvânt al procurorului special responsabil cu ancheta asupra implicării Rusiei în campania prezidențială din SUA, fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, și asociatul acestuia, Richard Gates, sunt vizați de 12 capete de acuzare, printre care conspirație împotriva Statelor Unire ale Americii, nedeclararea unor conturi din străinătate și spălare de bani.

Acuzațiile sunt primele care au rezultat din ancheta ex-directorului FBI, actual procurorul special al Departamentului Justiției, Rober Mueller, numit în 2016 în acest post pentru a investiga presupusa ingerință a Rusiei în campania prezidențială din SUA din 2016, al cărei scop ar fi fost înclinarea balanței în favoarea lui Trump.

Paul Manafort și Rick Gates, adjunctul său în campania electorală, au fost puși sub acuzare vineri în Districtul Columbia, actul de inculpare fiind făcut public luni, după ce ei s-au predat FBI, a indicat procurorul special, într-un comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ