Fostul ofiţer SRI, acuzat că ar fi comandat presupusa spionare a lui Kovesi, a fost eliberat din arestul preventiv

| 28 dec, 12:21

Bombă în dosarul Black Cube! Curtea de Apel Bucureşti l-a eliberat pe fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, arestat în acest dosar, informează B1 TV. Dragomir se afla după gratii de mai bine de trei luni, fiind acuzat că ar fi comandat aşa-zisa spionare a Laurei Codruţa Kovesi.

Daniel Dragomir a devenit cunoscut după ce a fost acuzat că jucat un rol activ în dosarul Black Cube privind hărţuirea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fostul ofiţer SRI a fost arestat preventiv în septembrie, însă acum Curtea de Apel Bucureşti a dispus eliberarea lui Dragomir în acest dosar. Practic, instanta a admis contestația fostului ofițer SRI faţă de hotărârea Tribunalului București, care decisese menținerea în arest. Judecătorii Curţii de Apel au decis ca măsura arestului preventiv să fie înlocuită cu arestul la domiciliu.

Pe de altă parte, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a fost condamnat joi, într-un alt dosar, de Tribunalul Bucureşti la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii. În acelaşi dosar, fostul ofiţer SRI a fost achitat, însă, pentru alte şase capete de acuzare.

În acest dosar, DNA susţine că, timp de un an de zile, din octombrie 2012 până în octombrie 2013, ca şef al unei grupari informativ-operative din cadrul DIICOT, a pretins şi a primit peste două milioane de lei.

Banii proveneau de la administratorul unor societăți comerciale, iar soţia lui Daniel Dragomir, ar fi dat o mână de ajutor în comiterea infracţiuilor. Banii ar fi fost utilizaţi de către Dragomir pentru a-şi folosi influenţa, prin prisma funcţiei deţinute, asupra unor funcţionari publici din cadrul Ministerului Finanţelor, ANAF şi Garda Financiară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ