Fostul preşedinte al Transelectrica, condamnat la închisoare pentru înșelăciune și uz de fals

| 18 feb, 00:11

Fostul preşedinte al Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol, care şi-a falsificat diploma de studii, a fost condamnat la doi ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune şi uz de fals. În plus, magistraţii au dispus desfiinţarea diplomei false de inginer şi a oricăror copii ale acesteia. Sentinţa pronunţată de magistraţii Judecătoriei Sector 1 nu este definitivă.

 

”Solutia pe scurt: (...) condamnă pe inculpatul CARAŞOL MARIUS DĂNUŢ la pedeapsa închisorii de 2 (doi) ani, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. (...)  condamnă pe inculpatul CARAŞOL MARIUS DĂNUŢ la pedeapsa închisorii de 1 (unu) an, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals”, se arată în sentinţă.
Pedepsele au fost contopite, inculpatul fiind condamnat la 2 (doi) ani închisoare, la care se adaugă un spor obligatoriu de 8 (opt) luni închisoare (o treime din celelalte pedepse ale închisorii), urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă principală de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare.
”În temeiul art. 91 C.pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 (patru) ani”, se mai arată în document.
Prin sentinţă, magistraţii au dispus şi că fostul preşedinte Transelectrica nu poate fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, şi in se interzice dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o durată de 5 ani.
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
”Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. (3) C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Clinceni, jud. Ilfov sau în cadrul Postului de poliţie Clinceni, jud. Ilfov, pe o perioadă de 120 de zile”, se mai arată în sentinţă.
Magistraţii au revocat măsura preventivă a controlului judiciar şi au respins acţiunea civilă formulată de partea civilă Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica” SA, ca rămasă fără obiect.
În plus, instanţa dispune desfiinţarea totală a înscrisului falsificat, respectiv a Diplomei de inginer seria D nr. 0286614, aparent emisă de Universitatea Politehnica Bucureşti, inclusiv a oricăror copii identificate ale acesteia.
Sentinţa magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ