Fostul preşedinte CJ Aristotel Căncescu și fostul senator Sebastian Grapă au scăpat de arestul preventiv

| 06 mar, 18:11

Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Brașov, Aristotel Căncescu, fostul senator Sebastian Grapă și fostul consilier județean Matei Gavril, arestați preventiv săptămâna trecută într-un dosar de corupție la alegerile din 2012, au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile.

Magistrații Curții de Apel Brașov au admis, luni, cererile fostului președinte al Consiliului Județean (CJ) Brașov, Aristotel Căncescu, fostului senator Sebastian Grapă și a fostului consilier județean Matei Gavril prin care contestau hotărârea Tribunalului Brașov din 1 martie, de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Instanța Curții de Apel a decis plasarea celor trei sub control judiciar, după o ședință care a durat aproape trei ore.

De asemenea, lui Claudiu Cornea, cercetat în același dosar și aflat în control judiciar pentru 60 de zile în baza hotărârii Tribunalului Brașov din 1 martie, i-a fost ridicată interdicția de a părăsi județul Brașov.

Fostul senator Sebastian Grapă, la data faptelor consilier județean și ulterior senator, este urmărit penal pentru dare de mită în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracțiuni), conform unui comunicat al DNA, citat de Agerpres.

De asemenea, Gavril Matei, la data faptelor consilier județean și om de afaceri, a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, ambele în formă continuată, iar Claudiu Cornea, la data faptelor consilier județean, a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată.

În același dosar, procurorii DNA Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar față de Sabin Adrian Neag, consilier județean și administrator al unei societăți comerciale la data faptei, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Totodată, sunt urmăriți penal în această speță Cristinel Paltin — primar al comunei brașovene Șercaia, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și consilierii județeni Olimpiu Valentin Șoneriu, Ovidiu Răzvan Șandru, Vasile Ungureanu și Romulus Dragoș Crăciun, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată.

De asemenea, procurorii au propus Tribunalului Brașov arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Aristotel Căncescu, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Brașov și președinte al filialei județene a unui partid politic, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (7 infracțiuni), abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (2 infracțiuni), și abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii susțin că, în contextul campaniei electorale din anul 2012, Căncescu, în calitate de președinte al filialei județene a unui partid politic, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 220.000 lei și 15.000 lei pentru a le pune pe lista de candidați pentru un post de consilier județean în CJ Brașov.

Prin aceasta a fost cauzat un prejudiciu bugetului CJ Brașov și primăriilor respective în sumă totală de 1.167.200 lei, sumă ce reprezintă totodată folos necuvenit pentru Sebastian Grapă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ