Fostul primar Andrei Chiliman, achitat într-un dosar de abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă

| 30 mar, 18:14

Fostul primar al Sectorului 1 Andrei Chiliman a fost achitat, joi, de Judecătoria Sectorului 1 într-un dosar în care era acuzat de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea unei autorizații pentru o terasă.

În același dosar, au fost achitați Petrică Marius Ionescu, director executiv al Direcției Utilități Publice din cadrul Primăriei Sector 1, și Georgiana Constantina Derdene, șef serviciu în cadrul Serviciului Utilități Publice la aceeași primărie.

Instanța a luat act că persoanele vătămate din acest dosar, Ștefan și Marcela Bârle, nu s-au constituit părți civile.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de procurori cu apel.

Andrei Chiliman a fost trimis în judecată în octombrie 2015 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub acuzația că, la data de 16 octombrie 2014, împreună cu Petrică Marius Ionescu și Georgiana Constantina Derdene, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au emis o autorizație de funcționare pentru o terasă amplasată pe teren proprietate privată, prin care s-a autorizat ca o societate comercială să desfășoare activitate de alimentație publică în unitatea tip terasă, cu încălcarea Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 181/28.11.2013.

Procurorii susțineau că autorizația a fost eliberată de Chiliman fără acordul unora dintre vecinii perimetrali direct afectați, deși cunoștea opoziția fermă și explicită a acestora.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ