Fostul procuror Mircea Negulescu, reţinut de procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie

| 15 iul, 21:17

Fostul procuror Mircea Negulescu,în prezent exclus din magistratură, a fost reţinut miercuri de procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în legătură cu dosarul Tony Blair, în care este implicat şi Victor Ponta.

 

Fostul premier Victor Ponta afirmă că fostul magistrat a influenţat direct decizii strict politice şi persoane publice din judeţul Prahova şi acuză că PNL se luptă să desfiinţeze Secţia Specială ”ca să îi protejeze pe infractorii care au fabricat dosare adversarilor politici”.
Surse judiciare afirmă că reţinerea lui Negulescu are legătură cu dosarul Tony Blair, în care este implicat fostul premier Victor Ponta.
Conform aceloraşi surse, el este acuzat de abuz în serviciu, cercetare abuzivă, fals intelectual, represiune nedreaptă şi inducerea în eroare a organelor judiciare.
Mircea Negulescu se află în arestul Poliţiei Capitalei.
Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.
De asemenea, în iunie,  Parchetul General anunţa că procurorii din cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie  a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată alui Negulescu (eliberat din funcţie în cursul anului 2019 ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare a excluderii din magistratură) pentru cercetare abuzivă, influenţarea declaraţiilor martorilor, (patru infracţiuni); participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată
Mircea Negulescu este acuzat că, în calitate de procuror de caz într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ar fi ”ticluit probe nereale prin construirea unui scenariu mincinos, respectiv obţinerea unui denunţ de la o persoană deja cercetată în acelaşi dosar şi consemnarea de declaraţii nereale sub pseudonim de la mai multe persoane”.
De asemenea, Negulescu ar fi ”realizat acţiuni de determinare prin constrângere morală asupra a patru persoane, trei dintre acestea fiind audiate atât cu identitate protejată cât şi cu identitate reală, să dea declaraţii mincinoase, totul în scopul de a proba existenţa unor fapte de evaziune fiscală şi coruperea alegătorilor şi de a atrage răspunderea penală a unei persoane nevinovate pentru fapte imaginare”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ