DNA. Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Putura a fost REŢINUT

| 21 ian, 08:01

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, împreună cu alţi doi judecători au fost reţinuti pentru 24 de ore pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Puţura este acuzat că a primit mită sejururi la mare, costume de vânătoare şi 30 de mii de euro de la un inculpat în schimbul unei soluţii favorabile în dosarul în care era cercetat.

Fostul secretar de stat mai este acuzat că ar fi promis şi trucarea examenelor pentru notari. Ovidiu Puţura împreună cu alţi doi judecători au fost reţinuţi de procurori pentru 24 de ore. În acelaşi dosar a mai fost audiată în calitate de martor o altă judecătoare.

Ovidiu Puţura a fost adus cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie, de ofiţerii de poliţie. După trei ore de audieri, procurorii au plecat împreună cu fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura la locuinţa acestuia, pentru percheziţii. Anchetatorii îl acuză de luare de mită.

"În perioada 2013 - 2014, suspectul Puţura Ovidiu a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile" se arată în comunicatul procurorilor.

Puţura mai este acuzat că i-ar fi promis unei judecătoare că îi ajută băiatul să ajungă notar. Tot în acelaşi dosar mai sunt implicate alte trei judecătoare din Bistriţa-Năsăud au fost ridicate de procurori, fiind duse la DNA pentru a fi audiate, întrucât ar fi vizate de acuzaţiile de corupţie verificate în această cauză.

Citeşte şi: Șefii Poliției Timiș au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

Tag-uri: DNA, procurori, retinere
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ