Fostul şef al SRI George Maior, chemat să dea explicaţii, în Parlament, în cazul Giuliani

| 12 sep, 14:42

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că George Maior, fost şef al SRI şi actual ambasador în SUA, va fi audiat, astăzi, în Comisia de Politică Externă, şedinţa urmând să fie cel mai probabil una publică.

Maior ar urma să dea lămuriri cu privire la reacţia pe care a avut-o referitoare la scrisoarea lui Rudolph Giuliani. El s-a aflat în mijlocul controversei iscate de scrisoarea în care Giuliani vorbea de abuzurile DNA în România.

George Maior spunea, atunci, că este vorba de o acțiune de lobby iniţiată de personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia. Ulterior, Giuliani recunoștea, în presă americană, că a fost plătit pentru a scrie acea scrisoare, în calitate de persoană privată, şi nu oficială.

"Miercuri, ora 13:00, Comisia de Politică Externă a Senatului l-a solicitat pe ambasadorul George Maior să se prezinte în faţa comisiei pentru a dat explicaţii, pentru a ne da un tablou mai larg, declaraţiile publice pe care le-a făcut, care au stârnit o serie de întrebări", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, luni seara, la un post TV.

Preşedintele Senatului spune că va supune la vot ca şedinţa să fie una publică.

"Noi nu suntem comisia de supraveghere a SRI, de a menţine secrete discuţiile, îl invităm pe domnul Maior, în calitate de ambasador, e o premieră", a adăugat Tăriceanu.

Tăriceanu a confirmat că a existat o intervenţie, prin Ministerul de Externe, pentru amânarea audierii.

"A existat o intervenţie pe canalul Ministerului de Externe, prin care s-a solicitat amânarea cu o săptămână", a declarat Tăriceanu, care a subliniat că nu ştie dacă Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe, va demara procedura de rechemare a lui George Maior în ţară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ