FOTE - Utrecht 2013: Tinerii sportivi români au cucerit miercuri alte cinci medalii

| 17 iul, 2013

Sportivii români au cucerit miercuri cinci medalii, trei de argint şi două de bronz, la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013, ediţia de vară, care are loc la Utrecht (Olanda), în perioada 14-19 iulie.

România a cucerit miercuri două medalii de argint în concursul de judo, prin Teodora Bălăşoiu şi Ştefania Adelina Dobre. Bălăşoiu a fost învinsă în finala categoriei 52 kg de franţuzoaica Gwenaelle Patin, după ce trecuse pe rând de Aleksandra Momcilovic (Serbia), Abbi Blackie (Marea Britanie) şi Larissa van Krevel (Olanda). Dobre a fost întrecută de olandeza Hilde Jager în finala categoriei 57 kg, după trei victorii, cu Ariel Bezalel (Israel), Marta Iermolaeva (Ucraina) şi Ilayda Seyis (Turcia).

Judoka Marcel Cercea (cat. 60 kg) a fost învins în primul tur de francezul Daikii Bouba, iar Alexandru Constantin Raicu (cat. 66 kg) a pierdut şi el în manşa inaugurală la finlandezul Aku Laakkonen.

La atletism, Ionuţ Cristian Manea a câştigat medalia de argint la săritura în înălţime, cu performanţa de 2,06 m - record personal, în timp ce Zeno Moraru şi-a adjudecat bronzul în proba de 400 m masculin, cu timpul de 49 sec 09/100.

Alţi doi atleţi au fost aproape de medalii, Laviniu Mădălin Chiş, locul 4 la 1.500 m masculin (4 min 02 sec 37/100 - record personal) şi Valentin Ştefan Scanghel (locul 4 la triplusalt - 14,52 m). Florina Andreea Necşoiu a prins finala la aruncarea suliţei, cu al 12-lea rezultat din grupe, 43,22 m.

Echipa feminină de gimnastică (Andreea Maria Iridon, Laura Jurcă, Silvia Andreea Zarzu) a luat medaliile de bronz, cu 108,800 puncte, clasându-se în urma Rusiei, 110,300 p, şi Marii Britanii, 109,750 p. Laura Jurcă s-a calificat în finala de la individual compus cu al treilea punctaj, 54,350, fiind devansată de britanica Mattis, 54,700 p, şi de rusoaica Harenkova, 54,600 p.

În întrecerile de la înot, Robert Andrei Glinţă s-a clasat pe locul 5 în finala probei de 200 m spate, cu timpul de 2 min 06 sec 37/100. Bogdan Andrei Scarlat a fost înregistrat cu al 9-lea timp din serii la 400 m liber masculin (4:03.90) şi este prima rezervă pentru finală. Ştafeta mixtă de 4x100 m mixt (Emilia Maria Colţi Dumitrescu, Ştefania Andreea Dospin, Robert Andrei Glinţă, Paul Pavălă) a ocupat locul 18 în serii şi nu s-a calificat în finală, iar Emilia Maria Colţi Dumitrescu a terminat pe locul 5 în prima serie la 800 m liber feminin.

La tenis, Miriam Bianca Bulgaru şi Ioana Mirela Mincă au fost învinse în primul tur la dublu feminin de olandezele Lizaveta Lebedzeva/Kimberley Van Rijn, cu 6-2, 6-3. În schimb, Sorin Andrei Iordache şi Călin Manda au câştigat în primul tur cu 6-2, 6-4 în faţa perechii Omer Hefez/Yankel Zemel (Israel).

Bilanţul delegaţiei României este acum de o medalie de aur, patru de argint şi trei de bronz. Aurul a fost cucerit de atleta Maria Magdalena Ifteni (3.000 m), argintul de judoka Maria Theodora Bălăşoiu (cat. 52 kg), Ştefania Adelina Dobre (cat. 57 kg), atleţii Ionuţ Cristian Manea (săritura în înălţime), Carla Francesca Sescu (aruncarea discului), iar bronzul de atletul Zeno Moraru (400 m), Camelia Ioniţă (judo - cat. 44 kg) şi echipa feminină de gimnastică artistică (Andreea Maria Iridon, Laura Jurcă, Silvia Andreea Zarzu).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ