FOTO & VIDEO. Primele imagini cu Hyperion 2, a doua garnitură electrică fabricată la Craiova

| 13 aug, 09:35

Hyperion 2, a doua garnitură electrică fabricată de Softronic la Craiova, este deja testată.

 

Compania are deja construită o prima garnitură electrică, iar după ce această a doua garnitură va intra în circulație, compania poate să intre pe piaţa internaţională. Constructorii voiau inițial ca garnitura Hyperion 2 să fie pusă în circulație la 1 iunie.

Construcţia trenului va costa aproape 5 milioane de euro. Spre deosebire de Hyperion 1, care circulă acum pe traseul Craiova - Bucureşti - Braşov şi a fost finanţat aproape exclusiv din fonduri europene, acum fabrica a investit din propriul buget.

„Cu optimism spunem că la sfârşitul anului o să-l facem şi pe al treilea, pe care să îl băgăm în circulaţie din 2016”, declara Ion Gârniţă, director executiv, la începutul acestui an.

Pentru moment, capacitatea de producţie este limitată la cel mult patru trenuri pe an, în condiţiile în care investiţia se amortizează greu.

Trenul Hyperion are patru vagoane care pot transporta 200 de pasageri cu viteza maximă de 160 de kilometri la oră.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ