Francois Hollande: Vine SFÂRȘITUL Europei ... va fi RĂZBOI total

| 08 oct, 08:11

Președintele francez Francois Hollande a prezentat un scenariu sumbru pentru viitorul Europei miercuri, în faţa Parlamentului European. Totodată, liderul de la Elysees se teme de riscul unui "război total", în lipsa unei intervenţii în Siria, unde lucrurile riscă să scape iremediabil de sub control.

 

 

Francois Hollande a tras un semnal de alarmă în legătură cu un posibil "sfârșit al Europei" și o "revenire la frontierele naționale", dacă UE nu va da dovadă de unitate în fața crizelor.

"Dezbaterea este nu între mai puțină Europă sau mai multă Europă, ci între afirmarea Europei sau sfârșitul Europei', a afirmat președintele francez, în aplauzele deputaților reuniți la Strasbourg.

"Da, sfârșitul Europei", a întărit Hollande, "ceea ce înseamnă revenirea la frontierele naționale, desființarea politicilor comunitare, abandonarea monedei euro".

Hollande l-a citat, de altfel, pe unul dintre înaintaşii săi la Palatul Elysees, François Mitterrand, care "spunea că naționalismul înseamnă război". "Avertismentul său este încă valabil', a punctat Hollande.

Preşedintele francez a apreciat că Uniunea Europeană trebuie să intervină urgent în conflictul din Siria, avertizând că, în caz contrar, există riscul extinderii confruntărilor în întregul Orient Mijlociu şi s-ar putea ajunge la "război total".

"Această dramă ne vizează pe toţi. Dacă vom lăsa această criză să escaladeze, nu vom putea fi protejaţi. Trebuie să intervenim pentru a evita un război total în regiune. Dacă vom lăsa confruntările religioase să se amplifice, nu vom fi la adăpost: va fi un război total", a avertizat Hollande în Parlamentul European. "Trebuie să construim în Siria, cu toţi cei care pot contribui, un viitor politic care să ofere poporului sirian opţiuni alternative la regimul Bashar al-Assad şi Daesh (reţeaua Stat Islamic - n.r.)", a apreciat preşedintele Franţei.

Citeste si: SUA fac anunțul CRUNT: Rusia pune pe jar întreaga LUME

Cum era de aşteptat, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a insistat şi ea pentru solidaritatea statelor UE în gestionarea crizei imigranţilor, pledând pentru sistemul cotelor de distribuire a refugiaţilor şi avertizând că, altfel, Uniunea Europeană riscă să se destrame.

Merkel a pledat pentru modificarea Acordului Dublin, prin care un extracomunitar poate solicita azil în primul stat membru UE în care intră. "Trebuie să fim sinceri: procesul Dublin, în forma actuală, este învechit. Pledez pentru instituirea unei noi proceduri, în sensul repartizării în mod echitabil a refugiaţilor în statele europene", a afirmat Merkel, atrăgând atenţia că "doar împreună putem soluţiona criza refugiaţilor, doar împreună putem combate traficul de persoane, doar împreună ne putem proteja frontierele externe".

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 oct, 18:40
klau_ss
vaca muçulmana tu ti-ai dorit musulmani in grmaniaq ..asa ca primestei sanatos ..nu-i baga pe gat...acolho unde ei nu sunt ...doriti...
08 oct, 15:49
RSSS
S-a trezit PĂMPĂLĂUL. Țucalarul lui A. Merkel.
08 oct, 12:09
gabriela
sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara niciun fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ