Franţa îşi va mări participarea la coaliţia internaţională în Siria

| 30 apr, 09:15

Franţa îşi va mări participarea la coaliţia antijihadistă împotriva Statului Islamic în Siria, a declarat miercuri preşedintele francez Emmanuel Macron în a doua zi a vizitei sale de stat în SUA, dar fără să ofere precizări în acest sens, informează joi publicaţia Le Figaro.

''Suntem pe deplin angajaţi, ne continuăm efortul şi ne vom mări angajamentul în cadrul coaliţiei internaţionale'', a subliniat şeful statului francez într-o conferinţă de presă.

''Voinţa noastră în aceste ultime luni de acţiune împotriva Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic) este de a putea oferi toate mijloacele pentru finalizarea operaţiunilor noastre'', a adăugat el. ''În funcţie de necesităţile ce vor fi menţionate de comandament, noi vom contribui cu puţin mai multe mijloace franceze în cadrul coaliţiei internaţionale'' în Siria, a mai spus Emmanuel Macron.

Franţa a participat alături de SUA şi Marea Britanie la raidul aerian împotriva unor facilităţi siriene asociate capabilităţilor de arme chimice ale regimului de la Damasc în data de 14 aprilie, ca represalii la un presupus atac cu arme chimice al forţelor guvernamentale siriene la 7 aprilie în fieful rebel Douma, provincia Ghouta orientală.

Tag-uri: Franţa, Macron, siria
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ