Fraudă fiscală GIGANT, dezvăluită de jurnaliști. Cutremur în sistemul bancar

| 19 oct, 14:31

Se anunță un adevărat seism în sistemul bancar european după ce jurnaliștii din mai multe țări au anunțat, joi dimineață, o schemă de fraudare gigantică în care sunt implicate mai multe bănci.

Presa financiară din Europa a fost inundată în această dimineață cu detaliile a ceea ce pare a fi cea mai mare fraudă fiscală din istoria Europei, informează Money Makers.

Potrivit mai multor surse media din Europa, printre care Die Zeit din Germania și E24 din Norvegia, băncile și investitorii au evitat să plătească impozite pe sute de miliarde de titluri de stat și dividende europene.

Și scandalul nu se limitează la una sau chiar două țări europene. Danemarca, Belgia și Germania sunt considerate a fi cele mai afectate. Dar frauda fiscală se extinde până în Norvegia, Elveția, Olanda, Spania, Italia și Franța.

Mai mult, schema de evitare a impozitelor a fost dezvoltată de mai mulți ani, în ceea ce presa, numește "lovitura secolului".

Se pare că scutirea fiscală a costat Danemarca, Germania, Franța, Belgia și Italia un total de 63 de miliarde de dolari. Numai pentru Danemarca, această sumă este egală cu aproximativ 12,7 miliarde coroane daneze (aproximativ 2 miliarde dolari) scrie Politiken.

Nu este încă sigur cât de mulți bani au dispărut din facturile europene de trezorerie sau cât de mare e amploarea fraudei fiscale care pare a fi "cel mai mare rău al secolului".

Conform publicatiei suedeze SVT, multe dintre cele mai mari bănci din lume și-ar putea prinde gâtul în cea mai mare fraudă fiscală din epoca modernă. Deutsche Bank se află printre numele incriminate.

Tag-uri: frauda fiscala
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ