FRUCTUL TOAMNEI. Mănâncă-l zilnic şi vei avea o sănătate de fier

| 10 sep, 2014

Denumite popular şi „merele de aur”, gutuile, fructele specifice acestui sezon, sunt recunoscute pentru proprietăţile lor în medicina naturistă. Aceste fructe sunt un adevărat izvor de sănătate pentru organism.

Sub invelisul lor pufos, gutuile ascund substante active importante pentru sanatatea noastra: vitamine (C, A, B, PP), minerale esentiale pentru revigoarea trupului si psihicului (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier), acizi organici, pectine, glucide, tanin, substante hranitoare prezente atat in fructe, cat si in seminte si in flori.

Consumul de GUTUI reduce nivelul colesterolului, combate bolile cardiovasculare si elimina substantele toxice din organism, mai ales cele cauzate de metalele grele.

Amelioreaza pancreatita

Pancreatita cronica este o boala grava care se poate ameliora cu ajutorul unui regim igieno-dietetic. S-a constatat ca un tratament adjuvant cu sucuri de fructe, timp de 30 de zile, poate imbunatati in mod considerabil starea de sanatate a bolnavului. Ingredientele unui cocteil salvator sunt merele si gutuile. Cum se prepara: Se amesteca sucul extras din patru gutui si tot atatea mere. Trebuie sa tineti seama de marimea fructelor, astfel incat cantitatea sucului de gutui sa fie egala cu cea a merelor. Sucul se bea dimineata, imediat dupa stoarcerea fructelor, pentru a evita oxidarea substantelor active, apoi se serveste micul dejun.

Aliate pentru o sanatate de "fier"

Oboseala cronica, agitatia si stresul se trateaza cu preparate din gutui : salata de fructe ( un amestec de mere, gutui si pere-in parti egale) sau compot. Totusi, terapeutii recomanda in acest caz un remediu foarte gustos: marmelada de gutui.

Stopeaza senzatia de voma

Greata, o problema cu care se confrunta frecvent gravidele, se poate ameliora cu ajutorul gutuilor. Remediul este foarte eficient, iar gravida scapa de senzatia de voma si se poate hrani sanatos. Terapia este simpla: dupa ce se trezeste, gravida ( chiar si persoanele care au greturi dupa o masa copioasa) trebuie sa rontaie trei-patru felii de gutuie cruda. Leacul are un dublu efect: combate greata, revitalizand organismul si indeparteaza carentele alimentare. 

Leac natural pentru diaree

Disconfortul creat de diaree poate fi tinut in frau cu ajutorul unui decoct preparat dintr-o gutuie. Fructul se da pe o razatoare cu ochiurile mari si se fierbe intr-un litru de apa, la foc mic, pana cand lichidul scade la jumatate. Apoi se adauga trei lingurite de zahar brun si se lasa sa mai clocoteasca de doua-trei ori. Leacul obtinut se consuma in aceeasi zi. Mai mult, acest remediu s-a dovedit foarte bun cand este folosit ca adjuvant in cazul hemoragiilor uterine si al hemoroizilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ