Frunda: Dacă Silaghi va fi respins, Ponta îl poate propune din nou şi nu mai poate fi refuzat

| 22 iul, 2013

Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, a declarat luni, că, dacă preşedintele Băsescu respinge numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, premierul îl poate propune din nou tot pe acesta, iar şeful statului nu mai poate refuza desemnarea.

"Politic şi juridic, ca finalitate, decizia Guvernului până la urmă trebuie să fie acceptată de către preşedinte. Chiar dacă el nu este de acord cu numirea unui ministru, în speţă a domnului Silaghi, şi respinge numirea acestuia, Guvernul poate face a doua oară aceeaşi numire şi atunci preşedintele nu are încotro", a declarat Frunda la RFI.

Gyorgy Frunda a adăugat că Traian Băsescu vrea ca Silaghi să ajungă ministru cât mai târziu şi vrea ca privatizarea CFR Marfă să fie făcută de către ministrul interimar.

"Ce se ascunde în spatele acestei dorinţe, ce cărţi are în mânecă, asta nu ştiu, dar e probabil, cunoscând personalitatea preşedintelui republicii, să-i întindă o capcană premierului să ia o anumită decizie, în calitate de ministru interimar al Transporturilor, sau să ia o decizie pe care să o discute şi să ajungă la un compromis cu el", apreciază consilierul onorific al premierului.

"Cred, cunoscându-i personalitatea preşedintelui republicii, că vrea să se implice în privatizarea CFR Marfă şi vrea ca voinţa lui să fie discutată, negociată, cu Guvernul, bineînţeles, prin premier, care are dubla calitate - şi cea de ministru al Transporturilor, chiar dacă este doar ministru interimar. Desigur, premierul poate să renunţe la interimat şi să numească alt ministru interimar, ceea ce Constituţia şi legile îi permit, dar cred că nu face bine stabilităţii politice din România, la care am ajuns foarte greu în ultimul an. Cred că este un factor perturbator în relaţiile României atât în UE, cât şi cu partenerii economici. Acum când se văd posibilităţi de investiţii în România, cred că ar fi mai înţelept să se numească ministrul definitiv la Transporturi, care să-şi asume răspunderea politică şi juridică pentru deciziile pe care le va lua", mai declară Frunda.

Liderul PNL Crin antonescu a declarat, sâmbătă seară, că preşedintele Traian Băsescu i-a spus că il lasă pe premierul Victor Ponta interimar 45 de zile la Ministerul Transporturilor, pentru a finaliza privatizarea CFR Marfă.

Tot sâmbătă seara, premierul Ponta a afirmat că îi va transmite preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru şi că va aştepta un răspuns, adăugând în acelaşi timp că este posibil ca şeful statului, prin amânarea acestui răspuns, să dorească să îi facă lui un dosar penal pentru ce anume va face ca ministru interimar la Transporturi.

El a apreciat că nu are nicio logică să mai conducă interimar Ministerul Transporturilor 45 zile, deoarece banii pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la CFR Marfă trebuie plătiţi la 60 zile de la semnarea contractului.

Ponta a precizat că activitatea la Ministerul Transporturilor va fi coordonată de secretarul de stat Cristian Ghibu, pe care el, ca prim-ministru şi ministru interimar, îl va gira şi pentru care îşi va asuma răspunderea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ