Frunzăverde: Am semnat pe genunchi capitolul de Mediu din Tratatul de aderare

| 05 iun, 2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, spune că România a semnat "pe genunchi" capitolul de Mediu din Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, din dorinţa de a "marca politic o victorie prin intrarea în UE".

"România a reuşit să demonstreze, astfel, din nou, că este un stat profund birocratic şi mai ales că a reuşit să creeze o pătură de funcţionari, care sunt un fel de scop în sine. Am semnat Capitolul de Mediu din Tratatul de aderare în genunchi, în dorinţa de a marca politic o victorie, prin intrarea în Uniunea Europeană. Ne-am asumat lucruri pe care greu le vom realiza şi, mai mult decât atât, nu finanţăm infrastructura aferentă unei politici de mediu europene. Finanţăm, în schimb, controlismul", a afirmat Sorin Frunzăverde.

În opinia sa, politica de mediu va trebui altfel gândită. "Buget nu avem, dar avem fonduri europene, iar dacă vom debirocratiza această activitate, care, din nefericire este în mâna structurilor centrale ale Ministerului Mediului, şi dacă vom accesa fondurile europene, la nivelul viitoarelor regiuni, cred că atunci vor reuşi să ne apropiem de ceea ce ne-am asumat", a mai spus Frunzăverde. 

Programul Operaţional Regional a accesat 98% din fondurile pe care le-a avut, la nivel naţional. În Regiunea Vest, 100%, iar fondurile gestionate la nivel naţional de către autorităţile centrale sunt accesate în proporţie de doar 11%, a adăugat preşedintele CJ Caraş-Severin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ