Funcţionarii publici au primit asigurări că se va modifica Ordonanţa privind salarizarea

| 30 mar, 18:05

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) a primit asigurări de la Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor că se va modifica Ordonanţa 57 privind salarizarea pe 2016, a declarat, miercuri, preşedinte SNFP, Sebastian Oprescu, la Palatul Parlamentului.

"Am hotărât împreună să se modifice Ordonanţa 57 care prevede salarizarea pe anul 2016 în sensul că odată cu legiferarea să se introducă un amendament, un articol, care să elimine discriminările existente pe funcţii publice similare. Mai precis spus, egalizarea salariilor pe funcţii publice similare astfel încât să nu mai existe discriminări în interiorul ordonatorului principal de credite, în interiorul instituţiei. Dacă ai o anumită funcţie, oricum te-ai numi, eşti plătit la fel şi în funcţie de domeniul de activitate. Aici nu este vorba despre o creştere salarială. Dacă pentru unii este o creştere salarială, este datorată ca urmare a corectării sistemului de salarizare şi nu a unui sistem de salarizare care să aducă o creştere pentru toţi funcţionarii publici", a spus Oprescu. 

El a precizat că decizia va fi pusă în aplicare odată cu apariţia legii şi se va aplica până la data la care va apărea noua lege de salarizare "care va prelua salariile în plată şi bineînţeles vom vedea politica guvernamentală privind salarizarea". 

"Corecţia în interiorul instituţiilor publice trebuie să o facă Parlamentul, iar legea salarizării pe următoarea perioadă trebuie să o facă Guvernul. 67% din administraţia publică locală este plătită cu salariul minim pe economie, indiferent de nivelul studiilor, de complexitatea activităţii", a mai arătat preşedintele SNFP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ