Funcţionarul din Primăria sectorului 3 acuzat de mită şi proxenetism a fost REŢINUT de procurori

| 29 oct, 11:11

Procurorii Capitalei l-au reţinut pentru 24 de ore pe Horia Vlad Damian, expert în cadrul Direcţiei Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din Primăria sector 3, acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi proxenetism, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, Horia Vlad Damian va fi dus joi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile. 

Anchetatorii susţin că, în cursul anului 2014, Horia Vlad Damian, în calitate de expert în cadrul Direcţiei Urbanism şi Amenajarea Teritoriului - Primăria sector 3, a solicitat şi a primit de la un denunţător un autoturism pentru a îndeplini toate formalităţile necesare în vederea eliberării unei autorizaţii de construire pentru un imobil. 

Ulterior, în datele de 30 august şi 31 august 2015, Horia Vlad Damian i-a pretins denunţătorului bani sau alte foloase pentru a-şi exercita influenţa pe lângă funcţionari publici din cadrul Poliţiei Locale Sector 3 - Biroul Disciplină în Construcţii, în scopul neaplicării sancţiunii contravenţionale sau a aplicării unei sancţiuni contravenţionale în cuantum redus, ca urmare a constatării nerespectării prevederilor legale în ceea ce priveşte construcţia respectivului imobil. 

Totodată, în cadrul cercetărilor a mai reieşit faptul că, în perioada august - octombrie 2015, Horia Vlad Damian a înlesnit practicarea prostituţiei de către două fete, punându-le acestora la dispoziţie un imobil, obţinând foloase de pe urma acestei activităţi. 

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii în vederea confiscării bunurilor ce fac obiectul infracţiunilor.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ