Fundaţia Mişcarea Populară nu vrea să devină partid

| 14 mai, 2013

Fundaţia Mişcarea Populară nu doreşte "sub nicio formă" transformarea sa într-un partid politic, cum se vehicula recent în presă, ci caută să rămână o platformă de dezbatere a problemelor societăţii, susţin reprezentanţii ei.

"Fundaţia Mişcarea Populară nu întreprinde niciun demers pentru transformarea sa în partid politic. Din punct de vedere legal acest lucru nu este posibil. Membrii-fondatori rămân consecvenţi cu intenţiile din momentul constituirii şi anume: crearea unei platforme a societăţii civile destinată atât dezbaterilor de idei cât şi de analiză şi soluţii la problemele din societatea românească", se arată într-un comunicat al Fundaţiei.

Anunţul Mişcării Populare vine în contextul apariţiei în presă a unor informaţii privind o eventuală transformare a fundaţiei în partid politic, la sfârşitul lunii mai.

Acum două luni, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat iniţierea procedurilor pentru înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară. "Astăzi am decis, împreună cu colegii mei, să iniţiem procedurile pentru înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară. Ştiu că acest subiect va capta atenţia presei româneşti şi a opiniei publice deopotrivă, semn că noua noastră formă de expresie, care îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este aşteptată atât ca noua platformă socio-politică, dar şi un real catalizator pentru implicarea societăţii româneşti în elaborarea şi implementarea deciziilor majore care ne privesc", a spus Diaconescu la acea dată.

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară este Marian Preda, decanul Facultăţii de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti. Denumirea de Mişcarea Populară a fost înregistrată la OSIM de fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ