Funeriu: Osanale de toată jena pentru liderul suprem, la plecarea de la Cotroceni

| 30 ian, 2014

Daniel Funeriu: “A fost o perioadă extraordinară pentru mine în administrație, atât ca ministru cât și la Cotroceni, lângă Traian Băsescu, în momentele cheie din 2012 și 2013".

"Pentru viitor, mă înscriu în Partidul Mișcarea Populară pentru a-l crește și a-l face puternic. Intenționez să cer încrederea colegilor pentru a reprezenta, împreună cu cât mai mulți candidați, PMP în Parlamentul European. Îi invit pe cei care cred într-o Românie modernă și cu fruntea sus să vină lângă noi. Asta e calea” a declarat fostul ministru și consilier prezidențial, după care s-a aruncat, devotat, în gol.

Ar fi o scenetă de un patetism total și un ridicol de neuitat. Practic cei care se declară cu emfază crema și elita dreptei politice românești, dau în discurs fonfleuri grotești, identice cu discursurile zornăitoare ale comuniștilor nord-coreeni care-și bocesc cu mult patos liderul decedat. Bun, dacă Funeriu se simte de dreapta în suflețelul său, cine suntem noi să-i reproșăm discursul care trădează vestigii mentale rămase de pe vremea lui Dej și a Anei Pauker.

Problema nu este nici măcar miștoul pe care-l ridică neatent Funeriu la fileul unei prese sarcastice. Nu este nici măcar detaliul că, ascuns cu grijă sub faldurile declamative ale discursului obtuz, se petrece un veritabil seppuku politic și că Funeriu și ai lui vor ieși pe poarta Palatului cu mațele într-o pungă de plastic, pășind năuci spre desăvârșita lipsă de șanse a iluzoriei formațiuni a Mișcării Populare. Adevărata problemă este că, într-o țară condusă de oameni înfipți și cu toată țigla pe casă, discursul unuia ca funeriu ar fi probă la dosarul prin care CCR ar dovedi națiunii că președintele a fentat Constituția, desfășurând o intensă activitate politică partizană în timpul mandatului său. Ceea ce ar trebui să rămână ilegal chiar și dacă te cheamă Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 ian, 2014
cantautor
pentru corectorul voluntar de la Obiectiv
ce frumos ca o "ardem " amandoi pe aici...
poate se topeste zapada...
ca nadejdea in prefectul de Braila....?
30 ian, 2014
esticretindecitetratez
Nu fi timida
...tu esti chiar de-a casei, le dansezi la bara pe aici zi de zi. Nu te jena de ce-i al tau ;) Pedelistă mică și nesătulă :P
30 ian, 2014
cantautor
ajuta-ma:esti Pop,Ferenczy sau Elena Constantin?
sau poate Demeter?
30 ian, 2014
cantautor
patetism,ridicol,vestigii mentale,fonfleuri grotesti,mistoul,falduri declamative,discurs obtuz,seppuku politic,cu matele intr-o punga de plastic...
probabil ca la o parte dintre cuvintele(expresiile)folosite,nici nu le intelegi sensul semantic...
esti fericit ca le-ai folosit...
ele sunt evident,in vocabularul curent al acelor 7,4 milioane de cetateni onesti USL
normal,ei dorm cu DEX--ul sub perina,mai nasol este ca o parte din ei nu au curent...
30 ian, 2014
esticretindecitetratez
O arzi si tu pe aici in timpul liber
...sau e sarcina de serviciu. Am citit si am ajuns la concluzia ca sensul cuvintelor e ok, restul doar gargaunii din capul matale. Ce, te-ai trezit singurul destept cu DEX in biblioteca. Ai pa.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ